Jangce folyó gazdasági övezetének fejlesztése

Han Cseng miniszterelnök-helyettes kedden tartotta a Jangce folyó gazdasági övezetének magas fokú fejlesztését célzó konferenciáját ahol hangsúlyozta a megfelelő ökológia védelemre irányuló erőfeszítéseiket is. Felszólította a résztvevőket az új fejlesztési szabályozások szigorú betartására, beleértve a légszennyezés kezelését és a Jangce mentén bevezetésre kerülő 10 éves halászati tilalom végrehajtását.

A megbeszélés során egy videó is bemutatásra került, amely a Jangce folyó gazdasági övezetének ökológiai környezetével kapcsolatos problémáit tárta fel. A videót 11 tartományban és településen végzett vizsgálatok alapján készítették.

A terület  fejlesztésében elért hatalmas eredmények ellenére az ökológiai és környezetvédelmi helyzet továbbra is súlyos a térségben,  a helyi szinten alkalmazott módszerek és a felügyeleti mechanizmus hiányossága miatt – jegyezte meg Han.

A miniszterelnök-helyettes erőfeszítéseket sürgetett az ökológiai védelemmel kapcsolatos problémák eredetének felkutatására és azok hatékony megoldására.

Több erőfeszítést kell tenni az ökoszisztéma védelmének és helyreállításának megerősítésére, a szennyezés kezelésére irányuló kezdeményezések végrehajtására. Példaként kiemelte az év elejétől érvényben lévő 10 éves halászati tilalmat.

Emellett erőfeszítéseket szorgalmazott az átfogó közlekedési integráció és a regionális fejlesztések kivitelezésének érdekében.

Ugyanakkor hangsúlyozta az innováció felgyorsításának fontosságát a környezetvédelmi fejlesztésekben, a feltörekvő iparágak támogatását valamint a hagyományos iparágak korszerűsítésének elősegítését.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük