A szabadidőipar mint a gazdasági fejlődés előmozdítója a világjárvány utáni időszakban

 

A globális szabadidőipar kilátásairól szakértők és tisztviselők tárgyaltak a hatnapos Pingkui Szabadidős Világkonferencián, amely szerdán ért véget Peking Pingku kerületében.

A COVID-19 világszerte kihívásoknak tette ki az ágazat fejlődését. A konferencia résztvevői szerint a rekreációs tevékenységek diverzifikáltabb lehetőségeinek és szolgáltatásainak biztosítása fontos a gazdasági fejlődés és az életminőség szempontjából.

„A szabadidőipar nagy jelentőséggel bír. A pihenéssel teljes és egészséges életmód nemcsak az emberek életminőségét érinti, hanem elősegíti a sokoldalú fejlődést is” – mondta Ou Hsziao-li, a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság tisztviselője.

A szabadidőipar átfogó fejlődése nemcsak az erős hazai piac szempontjából fontos, hanem a gazdasági fejlődési modell és a növekedés mozgatórugóinak átalakítása, valamint a magas színvonalú fejlődés és az életminőség javításának szempontjából is – tette hozzá.

A kínai lakosok rendelkezésre álló jövedelme nőtt. Az emberek fogyasztási struktúrája korszerűsödött, és fogyasztási koncepciójuk fokozatosan megváltozott, így növekszik a turizmus és a szabadidős tevékenységek iránti kereslet – mondta Hu He-ping kulturális és turisztikai miniszter.

 

ÚJ TRENDEK

A COVID-19 hatása miatt a szabadidőipar világszerte súlyos csapást szenvedett, ezért újrakezdésre van szükség. Kína szabadidőipara is új kezdetet igényel.

A konferencián közzétett, a szabadidős szektorra kiterjedő iparági fejlesztési jelentés azt mutatta, hogy a járvány sújtotta az emberek preferenciáikat az online szabadidős termékekre helyezték át, és jobban értékelik a családjukkal és barátaikkal töltött időt. Az ilyen új tendenciák valószínűleg a pandémia után is folytatódnak.

A szabadidőipar az új technológiák alkalmazásának fontos platformjává is vált.

A digitális technológia segít a szabadidőiparnak áthidalni a korlátozásokat, összekapcsolni az embereket és a tereket, valamint integrálni az erőforrásokat – mondta Liu Csen-fej, az Amap navigációs szolgáltató elnöke.

A konferencia résztvevői szerint a globális szabadidőipar összehangolt fejlesztése egyre sürgetőbb és elengedhetetlen jelen pillanatban.

Széles körű átoltással nagyobb lesz az utasáramlás a régiók és az országok között. A kormányoknak, a vállalkozásoknak és az ipari szervezeteknek teljes mértékben ki kell játszaniuk ennek előnyeit, hogy közösen támogassák a szabadidőipar fejlődését – jegyezték meg a résztvevők.

Joanne Schroeder, a Szabadidős Világszervezet igazgatóságának elnöke elmondta, hogy szeretnék elmélyíteni a Pekinggel folytatott eszmecserét, támogatni a Szabadidős Világszervezet regionális központjának létrehozását a városban, és közösen támogatni a szabadidős turizmus erőteljes fejlődését.

 

MAGAS MINŐSÉGŰ FEJLESZTÉS

Azonban néhány gyenge pont még mindig káros hatással van Kína szabadidő iparára.

Néhány fiatal úgy gondolja, hogy a szabadidő kizárólag a pénzről szól – mondta San Csi-hsziang, a Palotamúzeum korábbi kurátora. A szabadidőnek van köze a pénzhez, de ez nem kizárólagos. Az embereknek szabadidejükben nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a kulturális programokra a boldogság és élmények érdekében – tette hozzá.

Ezenkívül a szabadidőipar fejlődésében vannak olyan problémák, mint például a híres márkák és a szabadidővel kapcsolatos termékek mélyreható fejlesztése, szabadidős létesítmények építése és figyelmet kell fordítani a kiemelkedő tehetségek támogatására.

Szakértők azt javasolják, hogy a szabadidőipar fejlődését a szabadidős szolgáltatások színvonalának javításával és a kiemelkedő tehetségek támogatásával lehet elősegíteni.

A Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság továbbra is szorosan együttműködik az illetékes szervezeti egységekkel a rekreációs terek, létesítmények, termékek és szolgáltatások fejlesztése érdekében, hogy az emberek teljesebb, gazdagabb és minőségibb szabadidős tevékenységeket élvezhessenek – mondta Ou.

 

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük