Január és április között nőtt Kína „szagos“ instant ételspecialitásának exportja

 

A Luosifen rizstészta, ez a Liucsouból származó, jellegzetes szagáról ismert speciális instant étel, meredeken növekvő kivitelt regisztrált az év első négy hónapjában – közölte a helyi vámhatóság.

Liucsou 7 milliárd jüan értékben exportált Luosifent január és április között, 4,1-szer annyit, mint az előző év azonos időszakában. A fő célországok Szingapúr, Brunei, Malajzia és Németország voltak.

A Kuanghszi tartomány hagyományos ételének számító Luosifen savanyított bambuszból, szárított tarlórépából, friss zöldségekből és mogyoróból készül. Folyami csigával ízesített csípős lében tálalják.

A Luosifen gyártása köré az elmúlt években egész iparág épült Kuanghsziban, a fogyasztók pedig hírét vitték szerte Kínában és külföldön is.

A COVID-19 járvány alatt felvirágzó otthoni gazdaság tavaly jelentősen növelte a Luosifen iránti keresletet a külpiacokon.

Liucsou vámhivatala mentorálást nyújt az exportra termelő helyi cégeknek az alkalmazandó eljárások terén, így garantálva az exportcikkek minőségét.

Emellett egyszerűsített vámeljárást vezettek be a Luosifen kivitelére, és sikeresen védelem alá helyezték három liucsoui vállalozás szellemi tulajdonjogait.

2020-ban összesen több mint 30 milliárd jüan értékben exportáltak Luosifent, ez az egy évvel korábbi összeg 35-szöröse.

Jelen pillanatban 20 országban kapható a gyorsan elkészíthető étel.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük