A Luosifen rizstészta, ez a Liucsouból származó, jellegzetes szagáról ismert speciális instant étel, meredeken növekvő kivitelt regisztrált az év első négy hónapjában – közölte a helyi vámhatóság.
Liucsou 7 milliárd jüan értékben exportált Luosifent január és április között, 4,1-szer annyit, mint az előző év azonos időszakában. A fő célországok Szingapúr, Brunei, Malajzia és Németország voltak.
A Kuanghszi tartomány hagyományos ételének számító Luosifen savanyított bambuszból, szárított tarlórépából, friss zöldségekből és mogyoróból készül. Folyami csigával ízesített csípős lében tálalják.
A Luosifen gyártása köré az elmúlt években egész iparág épült Kuanghsziban, a fogyasztók pedig hírét vitték szerte Kínában és külföldön is.
A COVID-19 járvány alatt felvirágzó otthoni gazdaság tavaly jelentősen növelte a Luosifen iránti keresletet a külpiacokon.
Liucsou vámhivatala mentorálást nyújt az exportra termelő helyi cégeknek az alkalmazandó eljárások terén, így garantálva az exportcikkek minőségét.
Emellett egyszerűsített vámeljárást vezettek be a Luosifen kivitelére, és sikeresen védelem alá helyezték három liucsoui vállalozás szellemi tulajdonjogait.
2020-ban összesen több mint 30 milliárd jüan értékben exportáltak Luosifent, ez az egy évvel korábbi összeg 35-szöröse.
Jelen pillanatban 20 országban kapható a gyorsan elkészíthető étel.