Minőségi együttműködésre hívta fel új-zélandi kollégáját a kínai külügyminiszter

 

Vang Ji kínai államtanácsos és külügyminiszter kedden videobeszélgetésen vett részt Nanaia Mahuta új-zélandi külügyminiszterrel, melynek során a minőségi fejlődés terén folyó együttműködés fokozására szólított fel.

Mint Vang elmondta, Kína nagy jelentőséget tulajdonít kapcsolatainak Új-Zélanddal, és nagyra értékeli a két ország között kialakult kölcsönös bizalmat.

A két félnek a lehető legjobban ki kell használnia a nemrég kibővített Kína–Új-Zéland szabadkereskedelmi megállapodást, fel kell gyorsítaniuk az Új Selyemúttal kapcsolatos együttműködés részleteinek, illetve azok megvalósításának megtárgyalását, és a kétoldalú együttműködés minőségi fejlesztésére kell törekedniük.

Kína kész tovább erősíteni a bizalomra épülő, kölcsönösen előnyös együttműködését Új-Zélanddal, és együtt építeni az emberiség közös jövőjét – jelentette ki Vang.

Mahuta gratulált a Kínai Kommunista Párt megalapításának 100. évfordulója alkalmából, és üdvözölte Kína eredményeit a szegénység visszaszorítása, a fenntartható fejlődés és a COVID-19 járvány kezelése terén.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük