Hszincsiang rekordmennyiségű Európa felé tartó tehervonatot regisztrált az első félévben

 

A Kína-Európa vasútvonalon ez év június 30-ig 6106 tehervonat hagyta el Kínát a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Terület két nagy határátkelőjén, Korgaszon és az Alatau-hágón át – derül ki a helyi vámhatóság nemrég közzétett statisztikáiból.

Korgaszban az év első hat hónapjában 695 Európa felől érkező tehervonatot regisztráltak, ez 195%-os növekedés az egy évvel korábbihoz képest, míg az Alatau-hágón át 55%-kal több, 1333 tehervonat lépett be az országba Európa felől.

A beérkező szerelvények olyan az árucikkek olyan bőséges skáláját szállították, mint az autók, faanyagok vagy fémkoncentrátumok. A bejövő áruk volumene több mint másfélszeresére nőtt a tavalyi első félévhez képest – nyilatkozta a kínai államvasutak egyik hszincsiangi tisztviselője.

Az Alatau-hágó idén kilenc új exportútvonalat nyitott meg, például a kelet-kínai Vujisan (Fucsien tartomány) és a németországi Duisburg között, és így jelentősen nőtt a folyadékkristályos kijelzők, a laptopok és az autóalkatrészek kivitele – mondta Kuo Szan, az Alatau-hágó teherszállítmányozási igazgatója.

A Kína és Európa között közlekedő tehervonatok a COVID-19 járvány kitörése óta nagy jelentőségre tettek szert az árucikkek nemzetközi fuvarozásában.

Júniusban a csúcsidénynek köszönhetően további 20%-kal nőtt a Korgaszon és az Alatau-hágón át Európába tartó szerelvények száma.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük