Fort Detrick és a Covid – 19

A hétvégén feltörték azt a nemzetközi online petíciót, amely az amerikai katonai laboratórium és a Covid-19 lehetséges eredetének vizsgálatára szólít fel. A hackertámadást állítólag az Egyesült Államokból követték el.

Fort Detrick, Marylandben, a biológiai hadviseléssel kapcsolatos kutatások központja az USA –ban. Ez csak egy a több száz ilyen fertőző betegségeket vizsgáló laboratóriumok közül az Egyesült Államokban. A hidegháború idején Fort Detrick volt a fő helyszíne, a halálos kórokozókkal, köztük a halálos influenzát okozó vírusokkal történő kísérleteknek.

2001 -ben, amikor egy elégedetlen kutató, öt embert ölt meg lépfene halálos spóráinak postázásával, Fort Detrick volt a halálos anyag forrása.

A titkos amerikai biológiai hadviseléssel foglalkozó laboratóriumok hálózata szintén híres a biztonság protokollok megsértése és esetleges balesetek miatt is. 2019 augusztusában Fort Detrick hirtelen leállt több hónapra, amikor a szennyvíz méregtelenítési folyamata kudarcot vallott.

Nem ok nélkül való vizsgálatot kérni a marylandi központ gyakorlatai és nyilvántartásairól, annak megállapítása érdekében, hogy van-e köze a Covid-19 járványhoz, amely eddig világszerte több mint négymillió embert, és csak az Egyesült Államokban több mint 600 ezer ember halálát okozta.

Természetesen az amerikai politikusok és a média elutasítja a feltételezést, mint Oroszország és Kína által terjesztett „dezinformációt”. Az amerikaiak azzal vádolják Kínát, hogy onnan ered a járvány, miután 2019 végén észlelték az első Covid-19-es eseteket Vuhan városában. Mi több, a vuhani Virológiai Intézetet nevezték meg a vírus forrásaként, annak ellenére, hogy az Egészségügyi Világszervezet nemzetközi felmérése arra a következtetésre jutott, hogy egy ilyen vírus kiszabadulása onnan „rendkívül valószínűtlen”.

A tudományos konszenzus azt állítja, hogy a vírus természetes módon fejlődött ki, és nagy valószínűséggel állatokról terjedt át az emberekre.

Joe Biden amerikai elnök hitelt adott az elődje, Donald Trump által támogatott összeesküvés-elméletnek, miszerint a vuhani laboratórium volt a Covid-19 vírus eredőpontja. Biden megbízta titkosszolgálatait, hogy vizsgálják meg az állításokat. Jövő hónapban kell beszámolniuk az eredményeikről. Washington bírálja Kínát, mert nem volt transzparens a laboratóriumával kapcsolatban, és követeli, hogy Peking nyissa meg létesítményét ellenőrzésre. Az amerikaiak azt állítják, hogy Kína nem volt teljesen együttműködő a WHO vizsgáló bizottságával, akik egyébként tisztázták, hogy nem a laboratóriumból ered a vírus.

Ám kettőn áll a vásár. Ha az amerikaiak Kínát vádolják és kivizsgálást követelnek a titkos laboratóriumaikban, akkor Kína miért nem tudja ugyanazt kérni az Egyesült Államoktól?

Még mindig nem tudni, honnan ered a Covid-19 járvány. Évekbe telhet, amíg ezt megállapítják. De ami biztosan akadályozza a válasz megtalálását, az a betegség politizálása. Washington ezt arra használja, hogy elmarasztalja Kínát, miközben képmutatóan elfojt minden, saját tevékenységével kapcsolatos kérdést.

Vuhanban észlelték a Covid-19 korai eseteit. De ki mondja azt, hogy esetek nem létezhettek máshol, más országokban is, amelyeket egyszerűen nem észlelték és nem jelentették őket? Az Egyesült Államokban pl. soha nem látott mértékben megugrott az influenza okozta halálesetek száma 2019 -ben még a vuhani történések előtt. Vajon elképzelhető az, hogy ezek közül néhányat rosszul diagnosztizáltak influenzának, a Covid-19 helyett?

Fort Detrick híres a biztonsági hibákkal kapcsolatos történetekről. A biológiai hadviselésben kórokozók széles körével dolgoznak, a nyilvánosság minimális rálátásával Nem tisztázott okok miatt, 2019 közepén pedig bezárták.  Ezért logikus, ha Kína is vizsgálatot követel az amerikai létesítményben. Ez nem csak az „ellenpropaganda” kérdése, ha meg akarjuk fordítani az amerikai találgatásokat a vuhani intézetről. Ez alapja van annak a gyanúnak, hogy Fort Detrick valószínűleg szerepet játszik a járvány eredetében.

A hónap elején online petíció indult Kínában, amelyben a követelik, hogy a WHO indítson vizsgálatot Fort Detrick ellen. Több mint 10 millió aláírást gyűjtöttek össze, amikor a hétvégén feltörték az online oldalt. Habár úgy tűnik, a petíciót kiberbiztonsági rendszere megvédte, és továbbra is működik. Kínai jelentések szerint a hackerek számítógépes szervercímeinek az azonosítói az Egyesült Államokban találhatók. Ha ez a megerősítést nyer, akkor elkerülhetetlen a Fort Detrick zavaros gyakorlataihoz kapcsolódó gyanú. Úgy tűnik, hogy az amerikaiak félnek engedélyezni a vizsgálatot a helyszínen, annak ellenére, hogy ők viszont vádaskodnak és magas szintű követeléseket támasztanak Kínával szemben a Vuhannal kapcsolatban

 

BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük