A laoszi kormány a Kínába irányuló áruexport növelését tervezi

A laoszi kormány kész tárgyalni az üzleti szereplőkkel a kínai vásárlók által igényelt további áruk előállítása érdekében – mondta Phankham Viphavanh laoszi miniszterelnök a Nemzetgyűlésnek. (NA)

A közgyűlés tagjai érdeklődtek a kormány azon tervéről, hogy előmozdítsák a Kína-Laosz vasútvonalhoz kapcsolódó kereskedelmi termelést, amely a tervek szerint decemberben áll majd üzembe a gazdaság élénkítése érdekében.

A kormány megbeszéléseket folytat a Laoszi Nemzeti Kereskedelmi és Iparkamarával azzal a céllal, hogy a kínai kormány által megadott exportkvóta alapján kilenc árukategóriába való beruházásra és termelésre ösztönözze a vállalkozásokat.

„Ki fogjuk találni, mit tervez a Laoszi Nemzeti Kereskedelmi és Iparkamara, és mit akar a kormánytól a termelés megkönnyítése érdekében” – mondta a képviselő.

Hozzátette: a kormány kész megfontolni és támogató politikákat ajánlani a potenciál maximalizálása érdekében.

A jelentés szerint Laosz kvótát kapott szarvasmarha, rizs, banán, manióka, tea, görögdinnye, bab és gumilatex Kínába irányuló exportjára.

A kormányfő elmondta, hogy Kína hatalmas kvótákat adott Laosznak a szarvasmarha és rizs értékesítésére a piacain, de valójában Laosz ezeknek csak nagyon kis részét tudja felhasználni.

Hangsúlyozta, hogy a laoszi vállalkozóknak együtt kell működniük kínai társaikkal a Kínába irányuló exportra szánt növények termesztésében, és elmondta, hogy ez megkönnyíti az exporteljárásra vonatkozó követelményeket.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük