A Huawei támogatása növeli az afrikai nők és lányok digitális tudását

A Huawei kínai távközlési cég képzéseket és mentor programokat indított az afrikai nők és lányok számára, hogy javítsák digitális készségeiket és javítsák foglalkoztathatóságukat a jövő iparágaiban.

A Huawei a kenyai fővárosban, Nairobiban szerdán kiadott közleményében kijelentette, hogy elkötelezett amellett, hogy áthidalja a nemek közötti szakadékot a digitális készségek terén a szubszaharai afrikai régióban.

A „Seeds for the Future” elnevezésű zászlóshajó programja révén a Huawei afrikai kormányokkal együttműködve speciális információs és kommunikációs technológiai (IKT) képzést kínál nők és lányok számára.

A Huawei szerint már 14 szubszaharai afrikai ország, köztük Kenya, Uganda, Ghána és Malawi csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, hogy több mint 200 nőt képezzenek az IKT-val kapcsolatos területeken.

A program jelentős mérföldkőnek számít, és célja, hogy növelje azon lányok számát, akik olyan új technológiákkal foglalkoznak, mint az 5G, a számítási felhő és a mesterséges intelligencia, hogy segítsen nekik felkészülni a digitális gazdaság korszakára az ágazat gyors afrikai terjeszkedése közepette – mondta a Huawei.

A program sikere 25 ország afrikai kormányainak támogatásának köszönhető, köztük Dél-Afrika, Kenya, Nigéria és Ghána, amelyek részt vettek a nőknek és lányoknak szóló IKT-képzésben.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük