Az északnyugat-kínai város fát importál Oroszországból

Mintegy 41,6 tonna nyírfát szállítottak Oroszországból az északnyugat-kínai Kanszu tartomány Vuvej városába – közölte Lanzhou, a tartomány fővárosának vámhatósága.

A fatételt a Lanzhou Vámhivatal szerint Vuvej-be szállították, miután fertőtlenítették az északnyugat-kínai Hszincsiang-ujgur autonóm régióban található Alataw-hágó kikötőjében.

Vuvej, amely a Hexi-folyosó keleti végén található, fontos kereskedelmi város volt az ősi Selyemút mentén. A Kanszu (Vuvej) nemzetközi szárazföldi kikötő azóta megépült itt, és a tartomány fontos platformjává vált a nyugati felé nyitás előtt.

2016-ban a Vuvej nemzetközi szárazföldi kikötőt jóváhagyták az importált fa kijelölt felügyeleti helyeként, és ez lett a második kijelölt felügyeleti hely az importált fa számára Kína belső régiójában a Jiangxi tartományi Ganzhou után. 2019-ben átment a Vámigazgatási Hivatal ellenőrzésén, és üzembe helyezték, számos fafeldolgozó üzemet vonzva.

Fang Jun, egy faimportáló cég vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a vámkezeléshez és a szárazföldi kikötői felügyelethez képest a kijelölt közvetlen hozzáférésű faanyag-ellenőrzési hely hatékonyan lerövidítheti az átfutási időt és csökkentheti az üzleti működési költségeket.

Fang szerint, miután az importált faanyagot termékekké dolgozzák fel, Közép-Ázsiába, Oroszországba és más helyekre exportálják, hogy tovább mélyítsék a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat Kanszu és Oroszország, valamint az Öv és Út (BRI) mentén fekvő más országok között.

A Lanzhou Vámhivatal statisztikái azt mutatják, hogy az év első 11 hónapjában a Kanszu tartomány és a BRI menti országok közötti import és export összértéke elérte a 21,5 milliárd jüant (körülbelül 3,4 milliárd dollárt), ami 38,5 százalékos növekedés éves szinten. Ebben az évben az import és export Oroszországgal meghaladta a 4 milliárd jüant, ami 362 százalékos növekedés éves szinten.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük