A Zhejiang-i feldolgozóipari vállalatok profitálnak a digitális átalakulásból

Li Tianlong, a kelet-kínai Zhejiang tartományban lévő Yongjia autógyártó tulajdonosa elmondta, hogy a digitális átalakulás megmentette a 60 alkalmazottat foglalkoztató cégét a csődtől.

Cége, a Zhejiang Shuntian Transmission Technology Co., Ltd. kemény időszakon ment keresztül, amikor a termelés hatékonysága rendkívül alacsonnyá vált, és az alkalmazottak teljesítménye is folyamatosan csökkenni kezdet.

„Kétségbeesetten keresten a kiutat” – mondta Li.

2021-ben a Shuntian végre elhatározta, hogy együttműködik az Inclusion nevű digitális szolgáltatóval, amelyet Hangzhouban, Zhejiang fővárosában alapítottak.

A digitális átalakulásról azonban akkoriban nagyon keveset tudtak. Sok ember támadta, akik határozottan ellenezték a digitális átalakulást, mert féltek a bizonytalanságtól.

„Örülök, hogy sikerült a sok kihívást leküzdenem, hogy a cégem végre digitálissá válhasson” – mondta Li.

A digitális átalakulásnak köszönhetően a Shuntian éves rendelésszállítása rekordot döntött, éves termelése 13 százalékkal nőtt 2021 végén.

Li elmondta, hogy a frontvonalban dolgozó alkalmazottaknak már csak többfunkciós gépeket kell kezelniük, és nulla kontaktussal dolgozhatnak. Emellett az értékesítést, a gyártást, a raktári tárolást és a minőségellenőrzést összehangolták, hogy azonnali visszajelzést kapjanak a munkatársak.

„A műhelyvezető okostelefonon vagy számítógépen keresztül ismeri a műhelygyártás és működés teljes képét. Minden anyagnak van digitális kódja a raktárban, a raktári rendszer pedig javíthatja a készletek forgását és nagymértékben csökkentheti az elégtelen anyag-előkészítésből és egyéb anyagokból adódó rejtett költségek problémáját” – mondta Li.

Kína felgyorsítja a digitalizációt a feldolgozóiparban. Az 14. ötéves éves Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Fejlesztési Terv és a 2035-ös Hosszú távú Célok részeként Kína támogatja a digitális technológiák és a reálgazdaság mélyreható integrációját, és lehetővé teszi a hagyományos iparágak átalakítását és modernizálását a gazdasági növekedés felgyorsítása érdekében.

Egyes cégek azonban továbbra is hezitálnak a digitális technológiára való átállással, főként forráshiány, munkaerő vagy módszerek hiánya miatt.

„Sok vállalat még mindig nem tudja, hogyan indítson vállalkozást az új digitális korszakban” – mondta Wang Kefei, az Inclusion elnöke.

„Együttműködünk ezekkel a vállalatokkal, hogy megtaláljuk azokat a területeket, amelyek optimalizálhatók, különösen a közös termelési, ellátási, készletezési és hibaveszélyes tevékenységek kezelésére” – tette hozzá Wang.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük