Digitalizáció és emberi jogok

A digitális technológia fejlődése lehetőségeket és kihívásokat is jelent az emberi jogok védelmében, ami további globális együttműködést tesz szükségessé, mondták el egy folyamatban lévő fórumon részt vevő tudósok és tisztviselők.

A globális emberi jogi kormányzásról szóló fórum szerdán vette kezdetét Pekingben. A kétnapos rendezvény több mint 300 résztvevőt vonzott közel 100 országból és nemzetközi szervezetből.

A szakértők a fórumon felhívták a figyelmet arra, hogy az emberi jogok védelmének ügye profitálhat a technológiai fejlődésből. „A digitális technológia segíthet különböző nézőpontok elérésében” – mondta Zoon Ahmed Khan, a Kínai és Globalizációs Központ kutatója. „Használható az egymásról szerzett ismereteink népszerűsítésére és a konszenzus kialakítására.”

Liu Huaven, a Kínai Egyetem Jogi Karának alelnöke szerint Kína kihasználta a digitális technológia szerepét, hogy biztosítsa az emberi jogok védelmét különböző területeken, beleértve a szegénység csökkentését, az oktatást, az egészségügyet és az igazságszolgáltatást. Társadalomtudományok.

„A gyors digitális átalakulás, beleértve a mesterséges intelligencia fejlődését, átformálja világunkat, gyakran felülmúlva a szükséges emberi jogi biztosítékokat a szabályozó hatóságok által” – mondta Veronica Birga, az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatalának kabinetfőnöke. a fórum megnyitó ünnepsége.

Birga megfigyeléseit kínai és külföldi tudósok is visszhangozták, és rámutattak, hogy a technológiai fejlődés új fenyegetéseket is jelenthet az emberi jogok előmozdítása szempontjából.

A digitális technológia megkérdőjelezte az emberek magánélethez és egyenlőséghez való jogát – mondta Shi Anbin, a Tsinghua Egyetem Újságírói és Kommunikációs Karának professzora, hozzátéve, hogy az ilyen problémák nem korlátozódnak egyetlen országra, hanem az egész világot érintik.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük